Hier schrijf ik artikelen voor windsurfers die weer begonnen zijn met windsurfen: de herintreders. Deze site bevat uniek materiaal want al mijn artikelen zijn gebasseerd op mijn eigen ervaringen.

Ik ben een plezier-surfer. Ik hou meer van freestylen dan van speed-surfen. Op zijn tijd een beetje supersnel varen is ook kicken maar ik beleef zelf meer plezier aan het gijpen en springen en andere freestyle-kunstjes.

Disclaimer: sommige artikelen gaan vooral over mijn eigen ervaringen, en geven mijn eigen mening weer. Bijvoorbeeld het artikel over de trapeze. Alle surfers hebben zo hun eigen ervaringen. Mijn advies: leer daarvan. Praat zo veel mogelijk met andere surfers. Daar word je alleen maar wijzer van.

Voor vragen kun je me altijd mailen, of tweeten.

Groetjes,
M4rc3lv.

 

4 Responses to Over

 1. XsurfeR zegt:

  Ben boven de 40; moet ik me nog legitimeren?
  Heb net de hele familie enthousiast gemaakt (al moest er eentje gaan kitesurfen). Zelfs al een nieuw zeil gekocht voor Pim en Lex.
  Nog even en dan kan ik zelf weer los…
  Heb je ruimte voor gastbloggers?
  Keep up the good work. See you at Horst!

 2. M4rc3lv zegt:

  Haha, nee, hoor legitimeren hoeft niet.

  En gastbloggen mag van mij. Graag zelfs. Ik sta open voor ervaringen van andere herintreders. Ik denk dat je mij en andere surfers er een groot plezier mee zou doen als je een artikel weet te schrijven op deze site met je eigen surfervaringen. Gewoon doen!

  Ga maar lekker surfen op Horst. Als het waait, dan zie je me daar ook.

 3. Ramon zegt:

  Misschien tijd voor een stukje over gijpen? Op you-tube staan prachtige instructies (zoeken naar ‘how to jibe a windsurf’). 1 ding is nl in al die jaren niet veranderd; 50% kan nog steeds niet gijpen. Een uitzondering hierop is mijn zus die al gijpend de plank altijd voor mij aan lager wal achterliet, waarna ik hem mocht teruglaveren (oud woord voor ‘riding upwind’). Dit is waarschijnlijk de reden dat ze nu gaat kiten; daar loopt iedereen met de vlieger tegen de wind in terug. Scheelt XsurfeR iig een hoop werk.

 4. M4rc3lv zegt:

  Het YouTube-filmpje “How to jibe a windsurf” is een must.

  Maar gijpen leer je daar niet van (ik spreek uit eigen ervaring), je ziet alleen hoe het wel moet, maar dat komt niet overeen met wat je zelf kunt. Je bekijkt dat filmpje “How to jibe a windsurf” keer op keer. En dat moet je wel doen, want het is een goed filmpje.

  Je bekijkt eerst “How to jibe a windsurf’”. En dan ga je surfen.
  En na afloop van die surfdag bekijk je weer “How to jibe a windsurf”. En nog lukt het niet om elke gijp te voltooien.

  De truuk van het gijpen is: . … . . . ..

  voorover hangen?
  ….

  (voorover hangen is NIET het geheim).

  Ik verklap het je later.