Aan het begin van het seizoen ga ik liever naar een stek waar je kunt staan (beachstarten), om weer even in te komen. Bij zuidenwind is Strand Horst echt vervelend omdat de voorspelling nooit klopt (het waait altijd minder hard dan ze voorspellen). Vandaag ben ik daarom naar Herkingen geweest. Hier kun je overal staan en heb je bij zuidenwind een heel lang rak waarbij de wind heel stabiel is (geen vlagen). Van beachstarten wordt je minder moe dan van waterstarten en ook minder moe dan van gijpen. Daarom is het handig om in het begin van het seizoen in Herkingen te gaan surfen als je je conditie nog moet opbouwen.

Volgens een bord dat er bij deze stek staat is de zwemwaterkwaliteit uitmuntend (beter kan niet). Er is aan de kant wat zeewier (verderop in het water niet, ik heb geen wiervin nodig gehad) en het ruikt er heerlijk naar zee, zout en zand.

Route: zet het adres Jachthaven 1, Herkingen in je navigatie-app en rij dan het haventerrein op. Ga meteen rechtsaf en dan helemaal rechtdoor (niet naar WSV Heringen maar rechtdoor).

  

 

Parkeren is gratis. Je moet met de plank een stuk sjouwen (over gras) om bij het strand te komen. Minimaal 5 meter, maximaal 50 meter als je helemaal achteraan staat. Toen ik ging was het juli, het waaide 15 knopen en er waren 8 auto’s. Dus niet echt druk.

Optuigen kan op het gras. Toen ik er was, was dat mooi kort gemaaid. Ik liep na het optuigen met plank+tuig en al naar het water.

Schoentjes is een must want er liggen af en toe schelpen op de bodem in het water, die zijn scherp. Maar je hebt er verder geen last van als je schoentjes aan hebt. Het is niet zo dat de bodem helemaal bezaaid is met schelpen, af en toe ligt er een schelpenbank.

 

 

Comments are closed.